• Gepersonaliseerd kaartje
  • Voor 16:00 besteld is vandaag met track & trace verzonden
  • Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Pensioen cadeau

Een grote gebeurtenis in het leven van iedereen is het moment dat je op pensioen kunt gaan. Het is het afscheid van een belangrijk deel van het leven en het begin van een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk waarbij je kunt genieten van een zee van tijd en hopelijk ook van elkaar en het gezin. Geef dan nu een gaaf pensioen cadeau, een tegeltje met een eigen tekst, spreuk of foto.
Bezig met laden...
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje

10,95

8,95

Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje

10,95

8,95

Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje

10,95

8,95

Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje

10,95

8,95

Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje
Delfts Blauw tegeltje

10,95

8,95

Pensioen cadeau voor een afscheid van een collega

Mensen die met een feestje met pensioen gaan kunnen er een stuk gelukkiger aan beginnen dan zij die in alle stilte ermee kappen. Aarzel dus niet om als er bijvoorbeeld een collega met pensioen gaat om er een gebeuren van te maken. Het is iets dat traditie is als bijvoorbeeld een juf of een meester zijn of haar loopbaan stopt maar ook in andere sectoren valt een dergelijk feetje in goede aarde. Hierbij heb je overigens heel wat opties.

Zo kan je binnen de onderneming een feestje in elkaar boksen en bijvoorbeeld samenwerken met de leidinggevenden om de locatie even vrij te maken. Je kunt ook een zaal afhuren of naar een restaurant trekken om de magen te vullen.

Wat mag er niet ontbreken?

Organiseer je een feestje om het einde van een loopbaan te vieren? Dan zijn er een paar zaken die niet mogen ontbreken. Eerst en vooral moeten er vanzelfsprekend cadeautjes zijn. Niets is zo triest als een feestje zonder dat het feestvarken iets tastbaar mee naar huis krijgt. Daarnaast is het wel zo fijn om de collega’s wat leuke anekdotes te laten vertellen of om wat grappige sketches in te studeren voor de man of vrouw in het centrum van de aandacht.

Ook een topper bij een dergelijk feestje is om de leukste foto’s uit de loopbaan van de gepensioneerde erbij te halen. Ten slotte kan een feestje om een pensioen te vieren niet zonder de nodige afscheidsspeeches. Dat mag grappig zijn en zelfs een beetje emotioneel worden. Steek je een dergelijk feestje in elkaar? Overleg dan altijd even met de werkgever om te horen over welk budget je beschikt.

Wanneer organiseer je het?

De ene organiseert een dergelijk feestje liever een paar dagen voor het echter vertrek om nog samen een paar dagen na te genieten. De andere verkiest dan weer effectief het feestje te doen op de laatste werkdag. Wat hier het beste is hangt natuurlijk volledig af van de voorkeur en de wensen van de collega die op pensioen gaat. Pols enige tijd voor het feestje dan ook best even wat hij of zij verkiest.

Wat is nu een leuk cadeautje?

Maar wat geef je nu eigenlijk cadeau aan iemand die op pensioen gaat? Traditioneel krijgt een nieuwbakken gepensioneerde heel wat cadeautjes zoals pralines, bloemen, ansichtkaarten, cadeaubonnen, geld en meer van dat.

Een enkele keer kan er een reischeque bij zitten om het pensioen goed van start te laten gaan. Allemaal leuk maar heb jij trek om toch net wat origineler uit de hoek te komen voor jouw man, jouw vrouw, jouw collega, de juf of de meester?

Dan kan je ook eens overwegen om een tegeltje met een spreuk cadeau te geven, of een prachtig pensioen gedicht. Een tegeltje is een cadeau dat hip en tijdloos is. Het past in elk interieur en is bovendien ook heel erg duurzaam. Het is een fysieke en blijvende herinnering aan wat jij nu eigenlijk te vertellen had over het pensioen. Bovendien is het ook zo heerlijk en ontzettend Nederlands. Een traditioneel cadeau dat zeker in goede aarde zal vallen.

Wat moet er dan op het tegeltje staan voor bijvoorbeeld een vrouw of moeder?

Op een blauw tegeltje vind je normaal gezien wijze spreuken terug. En wijze spreuken vallen er genoeg te bedenken of terug te vinden als het gaat om het pensioen van iemand. Je hoeft echter niet te kiezen voor een standaardoptie.

Zo kan je er ook voor kiezen om een eigen spreuk of tekst op het tegeltje te laten plaatsen of zelfs voor een geheel eigen design. Zo kan je een leuke anekdote over jullie tijd samen erop laten drukken. Je kunt een grappige boodschap meegeven of net op de emoties spelen.

Wat het design betreft heb je nog veel meer opties dan enkel het traditionele Delftse Blauw. Dat is immers niet voor iedereen iets dat in de smaak valt. Wil je het echt heel persoonlijk maken?

Dan kan je ook altijd kiezen voor een foto tegeltje. Bij een dergelijke tegel laat je een foto, van bijvoorbeeld het gezin of van de collega’s, afdrukken op het tegeltje in kwestie. Een gebaar dat absoluut geapprecieerd zal worden door de ontvanger of ontvangster.

Nog enkele voordelen van een tegeltje voor een man of vrouw

Een tegeltje heeft als voordeel dat het flexibel is want aan te passen naar de eigen wensen. Het heeft als voordeel dat het fysiek en duurzaam is. En het heeft ook als voordeel dat je het met de post op kunt laten sturen.

Zo kan je het aan de eigen deur af laten leveren om het daarna nog wat creatief in te pakken of je kunt het rechtstreeks bij het feestvarken af laten leveren. Het is het ideale complement voor een ander cadeau en toont bovendien aan dat jij origineel uit de hoek komt als het om de cadeautjes gaat. Heb je inspiratie nodig voor teksten? Hier zijn er een paar:

• Stop met werken, maar stop niet met leven

• Geniet van de vrijheid om te kiezen.

• Blijf jong van hart en vriendelijk van geest.

• Hoe noem je iemand die blij is op maandag? Gepensioneerd!