• Gepersonaliseerd kaartje
  • Voor 16:00 besteld is vandaag met track & trace verzonden
  • Webshop Keurmerk & Webwinkelkeur
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Tegeltableau

Van plan om een tegeltableau te maken, bijvoorbeeld van een vis, kippen of misschien wel een eigen ontwerp? Bij ons is het mogelijk om geheel naar wens een prachtig tegeltableau te maken. Hieronder kan je een keuze maken uit enkele formaten, daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een eigen formaat te selecteren voor jouw project of wens.

Gebakken op 200 graden | Full colour | Gepersonaliseerd


Tegeltableaus voor in je huis

Een tegeltableau is een unieke en decoratief element voor je huis. Bij een tegeltableau worden afzonderlijke tegels gerangschikt om een nieuw geheel te creëren, hierdoor kan je het tegeltableau als een kunstwerk, of als meerdere kleine kunstwerkjes zien.

De keuken is de meest voor de hand liggende plek voor een tegeltableau; een tegeltableau is hier een geweldige manier om een decoratief element toe te voegen, maar dient ook als functionele achterwand om uw muren te beschermen tegen het morsen en spatten in de keuken. Maar in principe kan je een tegeltableau plaatsen in elke ruimte van je huis.

DIY tegeltableau

Je eigen tegeltableau maken is een eenvoudig project dat iedereen in een paar stappen zelf kan doen:

Stap 1: Verzamel de materialen

De volgende spullen heb je nodig:

  • Een ontwerp voor het tableau. Gebruik een kant-en-klaar ontwerp of voeg een persoonlijk tintje toe.
  • Keramische tegels. Je kan kant-en-klare tegels kopen, maar ook gepersonaliseerde tegels bestellen.
  • Voegmiddel voor tussen de tegels. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, dus je kan het aanpassen aan je ontwerp.
  • Speciale tegellijm om de tegels te bevestigen.
  • Een draagplaat van hout, schuimplaat of een ander stevig materiaal, om de tegels op te bevestigen.
  • Tegelsealer om het tableau te beschermen.

Stap 2: Plan het ontwerp

Nu je alle nodige materialen hebt verzameld, is de volgende stap het plannen van je ontwerp. Bepaal de grootte en vorm van je tableau als geheel, maar ook de plaatsing van elke afzonderlijke tegel. Je kunt je ontwerp eerst schetsen met potlood en papier, of software gebruiken om een mock-up te maken. Ook is het belangrijk al je tegels neer te leggen om te kunnen zien wat het eindresultaat zal zijn.

Stap 3: De tegels schikken (en eventueel bijsnijden)

Zodra je een plan hebt uitgedacht, is het tijd om de tegels te bevestigen. Als er tegels zijn die je op maat moet snijden, doe je dat voordat je begint met het bevestigen. Je kan dat doen met een tegelsnijder of tegelzaag. Bevestig de tegels volgens het ontwerp op de steunplaat en zorg ervoor dat er een kleine ruimte tussen de tegels blijft, want hier wordt de voeg aangebracht. Je kan eventueel tegelkruisjes gebruiken om te garanderen dat de afstand tussen alle tegels hetzelfde is.

Stap 4: Tegelvoegsel aanbrengen

Als alle tegels op hun plaats liggen, is het tijd om het voegmiddel aan te brengen. Meng het voegmiddel volgens de gebruiksaanwijzing, vervolgens verdeel je het gelijkmatig tussen de tegels. Gebruik een natte spatel om het voegmiddel glad te strijken en vergeet niet het overtollige voegsel te verwijderen. Laat het voegmiddel volledig drogen voordat je verder gaat met de laatste stap.

Stap 5: Verzegelen

Tot slot is het tijd om het tegeltableau te verzegelen. Zo bescherm je het tegen vocht en vlekken. Gebruik een sealer die geschikt is voor het type tegel en voegmiddel dat je gebruikt hebt. Zodra de sealer droog is, is je tegeltableau klaar.

Tegeltableau ontwerpen, bijvoorbeeld met een vis, koe of iets anders voor in de keuken?

Een tegeltableau is een veelzijdige decoratie. Er zijn veel ontwerpen waar je uit kan kiezen, van klassieke ontwerpen tot unieke persoonlijke designs.

Traditioneel

Een voorbeeld van een klassiek ontwerp is een tegeltableau met een kreeft motief. Dit ontwerp is uitstekend geschikt om een vleugje kust gevoel toe te voegen aan de keuken of een andere ruimte in het huis, zoals de badkamer of een buitenruimte.

Een ander populair ontwerp voor een tegeltableau is een met een vis motief. Dit ontwerp zie je vaak in badkamers, want dit voegt een aquatische look toe aan de ruimte.

Schilderij

Als je op zoek bent naar een meer artistiek ontwerp voor je tegeltableau, kies je voor een schilderij tegeltableau. Dit is een verzameling individuele tegels die zijn gerangschikt om een groot geheel schilderij te creëren; het is een visueel opvallende manier om kunstwerken te displayen.

Zo vorm je een schilderij om tot een dynamisch kunstwerk: door het schilderij op te splitsen in individuele tegels kan de kunstenaar spelen met de plaatsing van de tegels om het schilderij levendiger aan te laten aanvoelen. Ook kan elke tegel als een klein schilderij op zich worden beschouwd.

Foto’s

Een tegeltableau is ook een geweldige manier om foto's op te hangen. Zo kan je je huis echt als je persoonlijke thuis aan laten voelen. Je kun één foto weergeven over meerdere tegels, of op elke tegel een foto plaatsen. Ook kan je een collage van foto’s op een of meerdere tegels laten drukken.

Eigen ontwerp

Als je je niet kan vinden in kant-en-klaar tegeltableaus, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een uniek tableau ontwerpen. Zo heb je gegarandeerd een uniek kunstwerk in huis, en weet je zeker dat het past bij jouw interieur. Je kan verschillende afbeeldingen en teksten combineren. Je kan bijvoorbeeld een inspirerende quote laten drukken op een tegel, of een tekening van je kinderen.